Składniki:
200g masła
100g cukru
200g mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka
100ml mleka
2 podwójne Snickersy
Miękkie masło (10sek w mikrofali) ucieramy na jednolitą masę z cukrem.
Pozostałe sypkie produkty - mąka, proszek do pieczenia, kakao - mieszamy w oddzielnej misce. Stopniowo dodajemy do masła ucierając. Wbijamy jajka i ukręcamy do wyrównania masy. Mleko dodajemy dopiero do gładkiej masy - jakoś bardziej konsystencja mi się wtedy podoba.
Nakładamy do papierków. Snickersy tniemy na kawałki i wciskamy w maskę do 1-2 kawałki (w zależności jak nam się pokroi ;).
Pieczemy w 160-170 stopniach, ok 15-20 min.
Smakują genialnie na ciepło, gdy rozpuszczony snickers jest jeszcze pół płynny i ciągnący.
Uwaga na przyklejenie się gorącej masy do podniebienia - sama to testowałam i nie jest to najprzyjemniejsze uczucie ;)
Smacznego!
Kooocham snickersy...
OdpowiedzUsuńa te babeczki mają wszystko co najlepsze :) Cały smak, a dodatkowo je się czekoladową babeczkę :D
Usuńale mam smaka ;)
OdpowiedzUsuńA zrobienie zajmuje... około 30 min... Wszystko się miesza, a w trakcie pieczenia wszystko się zmywa :)
UsuńPomysłowe :)
OdpowiedzUsuńna prawdę gratuluję pomysłu i zapraszam do mnie http://nymuffin.blogspot.com/2014/03/snickers-muffins-with-slated-caramel.html
OdpowiedzUsuń