poniedziałek, 2 września 2013

chilli z ananasem


Zagubiony post z wiosny ;) za oknami wrześniowa aura... a na zdjęciach pierwsze kwiatki ;)


Mięso mielone i szybki obiad - czyli szybkie chilli :)

Składniki:
- mięso mielone
- świeży cząber
- koncentrat pomidorowy
- papryka słodka
- chilli :)
- pieprz cayenne
- pieprz ziołowy
- sos tabasco
- sól
- kukurydza w puszce
- ananas w puszce

Mięso dusimy w wok'u z cząbrem i koncentratem pomidorowym. Solimy i dodajemy słodkiej papryki. Po podgotowaniu, gdy już kolor mięsa i sosu się wyrównają, dodajemy ostre przyprawy - paprykę i sos - w ilościach... które uznamy za jadalne ;).
Dodajemy kukurydzę i ananasy - nie odsączajcie ich zbyt dokładnie dodadzą dodatkowe nuty do sosu.
Pozostawiamy do zagototowania... i kontrolujemy smak :) Jeśli kochamy piekielnie ostre to można zawsze dopalić dodatkową ilością tabasco i chilli.

Polecam podawać z jakimś kwaśnym serkiem.


Smacznego!!! :)

2 komentarze:

  1. Czy inspiracją potrawy jest kuchnia węgierska?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szczerze mówiąc... inspiracją była zawartość spiżarni ;)
      tzn... zaczęłam robić jakiś sos z mięsa mielonego i tak jakoś samo wyszło :D

      Usuń