wtorek, 3 stycznia 2012
Sałatka z krwistych pomarańczy
Sałatka z krwistych pomarańczy pojawiła się u mnie sylwestrowo - zastanawiałam się, jak pochwalić się i zaprezentować czerwone pomarańcze i ich przepiękny miąższ. Na szybko powstała sałatka z pomarańczy, podobną robiłam już wcześnie ze zwykłych pomarańczy i ze zwykłej cebuli.
Składniki:
- 3-4 pomarańcze
- mała cebula np. czerwona, szalotka, zwykła
- kilka zielonych oliwek
- olej/oliwa z oliwek
- pieprz świeżo zmiażdżony
- sól
- ewentualnie ocet winny
Pomarańcze pokroić w plasterki lub podzielić na cząstki. Cebulę i oliwki pokroić w cienkie krążki. Połączyć razem posypać solą, pieprzem, polać oliwą, ewentualnie skropić octem dla zrównoważenia smaku.
I już, TO naprawdę jest jadalne.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda ślicznie tylko podpowiedz gdzie można dostać czerwone pomarańcze bo ja jakoś nie mogę ich spotkać
OdpowiedzUsuńCzerwone pomarańcze sprowadzone na święta zostały z Sycylii. Zapraszam na stronę http://www.incampagna.pl/ a dla osób z okolic Warszawy do Grupy solidarnych Zakupów ChilliBite http://www.chillibite.pl/p/grupa-solidarnych-zakupow.html
OdpowiedzUsuńSmaki muszą być przepyszne ;) Piękne zdjęcie!! Pozrawiam!
OdpowiedzUsuńApetyczne te pomarańcze.
OdpowiedzUsuńWspaniała:) U mnie dzisiaj też sałatka z pomarańczami, choć nie krwistymi:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBolu- ona taka ślicznie kolorowa
OdpowiedzUsuńA ja zapraszam na Grupę Solidarnych Zakupów OrganicB.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo zachęcająco :)
OdpowiedzUsuń